האם מותר לנשים לשמוע שירי עגבים?

  • כ"ב שבט התשפ"ב

שאלה

שלום הרב! לפי מה שהבנתי אסור לשמוע שירי עגבים כי זה מביא להרהורי עבירה רציתי לשאול אם לנשים יש בעיה של הרהור עבירה ואם לא אז האם מותר להן לשמוע שירי עגבים? בנוסף אשמח לשמוע הגדרה מה זה בעצם שירי עגבים כי הנושא הזה ממש מעורפל לי. תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

גם לנשים יש איסור הרהורי עבירה, וכמו שכתב בספר החינוך (מצוה קפח).

שירי עגבים היינו שירים שיש בהם קלות ראש וכן שירי אהבה וכיוצא בזה (הביטוי "עגבים" מופיע בספר יחזקאל פרק לג פסוקים לא-לב, וברש"י שם פירש: עגבים - שחוק. וברד"ק שם פירש: כשיר חשק ודברי שחוק. וכן בשלחן ערוך אבן העזר סימן כה סעיף א כתב, וכן ינהוג להתרחק מדברי עגבים, וכתב על זה הרמ"א: פירוש דברי שחוק וחשק).

בברכה,

הלל מאירס