שבת

קידוש על ידי מי שלא שומר שבת

  • ז' שבט התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב,
האם זה נכון שמי שמחלל שבת לא יכול לקדש על יין לא מפוסטר?
האם יין תירוש ענבים פשוט (המתוק לילדים) מתאים במצב כזה? (לא כתוב "מפוסטר" מאחורי הבקבוק)
בעלי מקדש בשבילי ובשביל הילדים אבל הוא לא שומר שבת (נוסע והכל), אני בתהליך של חזרה בתשובה (לבד כרגע)
אודה לעזרתך בנושא

תשובה

שלום וברכה

אשריך שזכית לשמור את השבת! מה גדולה זכותך שאת שומרת שבת לבד, זכותך גדולה ועצומה הרבה יותר מאחר ששומר שבת יחד כל המשפחה. ככל שהקושי יותר גדול כך השכר גדול ועצום עד למאוד..

 מחלל שבת יכול לקדש על היין אף כאשר היין אינו מפוסטר. שאר המסובים לא יכולים לשתות מיינו. מחלל שבת שיכול לקדש זה רק בתנאי שהוא מאמין בשבת ובנותן התורה והוא מחלל את השבת מחמת יצרו.

יין תירוש הוא בדרך כלל מפוסטר, התירוש של כרמל הוא בוודאי מפוסטר. יש לברר בשאר החברות האם זה מפוסטר או לא.