האם גוי צריך ליהרג ולא לעבוד עבודה זרה?

  • י' טבת התשפ"ב

שאלה

יש לי 3 שאלות:

1. מהן מצוות בני נח?

2. האם שלושת החמורים (ע"ז, גילוי עריות ושפיכות דמים) הן יהרג ובל יעבור מבחינת מחויבות הגויים?

3. מהו איסור גילוי עריות בשביל יהודי ומה בשביל גוי?

תודה מראש

תשובה

שלום רב,

1. שבע מצוות בני נח הן: א. עבודה זרה. ב. ברכת השם. ג. שפיכות דמים. ד. גילוי עריות. ה. גזל. ו. דינים. ז. אבר מן החי (רמב"ם הלכות מלכים פרק ט הלכה א).

2. לא חייב ליהרג, וכמו שכתב הרמב"ם (שם פרק י הלכה ב) בן נח שאנסו אנס לעבור על אחת ממצוותיו, מותר לו לעבור, אפילו נאנס לעבוד עבודה זרה, עובד, לפי שאינן מצווין על קידוש השם.

3. ליהודי - באופן כללי הוא כמו שכתב הרמב"ם (הלכות אישות פרק א הלכה ה) כל שאסר ביאתו בתורה, וחייב על ביאתו כרת, והן האמורות בפרשת אחרי מות הן הנקראין עריות, וכל אחת מהן נקראת ערווה. ע"ש.

וראה עוד https://www.hidabroot.org/question/258072

לגוי - הוא כמו שכתב הרמב"ם (הלכות מלכים פרק ט הלכה ה) שש עריות אסורות על בני נח, האם, ואשת האב, ואשת איש, ואחותו מאמו, וזכור, ובהמה.

בברכה,

הלל מאירס