שבת

שאלה לגבי תרסיס אף בשבת

  • כ"ג כסלו התשפ"ב

שאלה

שלום
רציתי לשאול האם מותר להשתמש בתרסיס לאף בשם אוטריוין (תרסיס מדוד לאף), לצערי לפעמים בלילות האף נסתם לי (יותר נכון צד אחד) ופשוט אינני יכולה לחזור לישון בשום מצב , ושום דבר לא עוזר לי ...הפתרון היחיד שלי זה התרסיס הזה שפותח לי את הצד הסתום ורק כך אני יכולה לחזור לישון,
(בשבת זה קרה לי ועקב זה הייתי ערה המון זמן בלילה ולא יכולה לחזור לישון ) האם במקרה כזה מותר לי להשתמש בתרסיס בשבת?
תודה

תשובה

שלום וברכה

מותר.