האם מותר לחמם עוגת סופלה בשבת?

  • כ"ב כסלו התשפ"ב

שאלה

האם מותר לחמם עוגת סופלה בשבת על הפלטה?
זו עוגה קצת נוזלית בפנים

תשובה

שלום רב,

מותר לחמם סופלה על הפלטה בשבת, על אף שהשוקולד נהפך לנוזל לאחר החימום (אלא שאם את נוהגת לחמם שאר מאכלים על הפלטה רק על גבי סיר הפוך וכיוצא בזה, גם כאן יש לנהוג כן).

מקורות: הנה לפי מנהג הספרדים יש להתיר בפשיטות, לפי פסק השלחן ערוך (סימן שיח סעיף טז) שמותר ליתן אינאפנדה כנגד האש במקום שהיד סולדת ואע"פ שהשומן שבה שנקרש חוזר ונימוח.

אלא אפילו למנהג האשכנזים שנהגו להחמיר בזה משום איסור נולד זולת במקום צורך כמבואר ברמ"א ובמשנה ברורה שם. מכל מקום כתב בספר שמירת שבת כהלכתה חלק א' (פרק א הערה קכג) בשם הרב שלמה זלמן אויערבאך זצ"ל, שאוכל שרגילים לאוכלו גם בעודו קרוש, כגון ציר דגים, מותר להפשיר בשבת, כי מקודם היה אוכל וגם עכשיו הוא אוכל, ולכן לא שייך בזה איסור נולד. ע"ש. והוא הדין לגבי עוגת סופלה. וכן פסק בנד"ד בספר הליכות שבת חלק ב' (עמודים תמז-תמח).

שבת שלום,

הלל מאירס