זוגיות

להשאר רק כדי לא לחטוא

  • י"ד כסלו התשפ"ב

שאלה

האם להשאר בנישואין כושלים רק כדי לא ליפול בשמירת הברית. או שעוון גדול הוא משום הסבל שבנישואין

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שהדבר הנכון הוא אחוז מזה וגם מזה אל תנח ידך - גם לחיות בטוב ובנעימים עם אשתך וגם להינצל מהחטא. אולם גם אם אפסה התקווה שאין אפשרות להציל את חיי הזוגיות שלכם בוודאי שאם אתה סובל מאשתך ואתה מוכן לסבול הרי שאינך חייב להתגרש עקב כך. אם אשתך סובלת  יש לעשותה כל הכל כדי להפסיק לגרום סבל לאשתך וכמובן תוך המשך נישואין.

כל המקור של דיינו שמגדלות את בנינו ומצילות אותנו מהחטא הוא בגמרא על אחד האמוראים שסבל הרבה מאשתו ובכל זאת לא רצה להתגרש וכיבד את אשתו מאוד כי דיינו שמגדלות את בנינו ומצילות אותנו מהחטא.

אציע שתשלח לנו מס' טלפון ויועץ מומחה מטעמינו ישוב איליך לעצה והכוונה בעז"ה.

בהצלחה,