תפילה וברכות

שאלות בנושא מודה אני וברכות השחר

  • י"ט חשון התשפ"ב

שאלה

כבוד הרב יש לי כמה שאלות ..
1. אני לא כל כך מבינה בזה אבל לפני שאני קוראת בבוקר מודה אני וברכות השחר אני יכולה לגעת בכלב שלי ואז לשטוף ידיים או בכללי אסור לפני שקוראים לגעת במשהו?
כי הבנתי כשקמים בבוקר צריך לעשות נטילת ידיים ואחרי מודה אני ולפני ברכות השחר לעשות עוד הפעם
2. הרבה אומרים לי איך לעשות נטילת ידיים.. יד יד, או שלוש פעמים ביד הזאת שלוש פעמים ביד השניה .. ובאיזו יד מתחילים?
3. כשאני קמה בבוקר אני יכולה לקרא מודה אני וברכות השחר כשאני במיטה בפיג׳מה? או שצריך לקרא צריך לעמוד או לשבת ..?

תשובה

שלום וברכה

1. מיד שקמים אומרים מודה אני ולאחר מכן נטילת ידיים. אחר שמתפנים, נוטלים ידיים שוב ומברכים. מותר לגעת בכלב לפני נטילת ידיים אבל לא באוכל ולא בפתחי הגוף.

2. בבוקר עושים יד יד לסירוגין, מתחילים ביד ימין.

3. יכולה לשבת או לעמוד ולברך בפיג'מה.