תפילה וברכות

נטילת ידיים

  • י"ח חשון התשפ"ב

שאלה

האם מותר ללמוד את ההלכות שהידברות שולחים למייל או הלכות שמירת הלשון כאשר אני יודעת שהידיים שלי טמאות?
2. בקיצור שולחן ערוך רשום שמי שחיתל תינוק או עשה צורכו בשעת הסעודה צריך ליטול שנית ללא ברכה(אם הטיטול רק רטוב)
אך אם הטיטול מלוכלך ונגע במקומות טינוף ומתכוון לאכול עוד כביצה לחם נוטל ידיו ומברך על נטילת ידיים
רציתי לדעת אם צריך לברך על נטילת ידיים גם אם לא יאכל כביצה לחם אבל כן ימשיך לאכול אוכל אחר?
תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

1. ראוי מאוד ליטול ידיים אבל מעיקר הדין מותר להרהר או לקרוא במחשבה דברי תורה.

2. אכן לבני ספרד נהוג לברך על נטילת ידיים. אבל רק אם יאכל כזית פת מכאן ואילך.