תפילה וברכות

עד היכן כוחה של תפילה?

  • י"ז חשון התשפ"ב

שאלה

שלום,

ב"ה אני משתדל להתפלל כל יום, אך לעתים עולות בי מחשבות האם באמת לתפילות שלי יש כח לפעול ולהשפיע...שכן, לרוב לא ראיתי שתפילותיי נענו גם לאחר שנים של תפילה על דבר מסויים.
האם אכן לתפילות יש משמעות?
ודבר נוסף, האם ניתן להתפלל על דבר שבדרך הטבע אין להשיגו, למשל אדם נמוך קומה שבדרך הטבע אין סיכוי שהוא יגבה- האם הוא יכול להתפלל לקב"ה שישנה עבורו את הטבע כדי שיוכל להמשיך ולגבוהה?
וכן על זה הדרך....

אשמח לקבל מענה אל שאלותיי...

תשובה

שלום וברכה

ראה https://www.hidabroot.org/article/1115223.

אין מתפללים על דברים על טבעיים. לכן לאחר שעברה עונת הגדילה אין כל כך מקום להתפלל על גדילה.

בהצלחה,