תפילה וברכות

נוסח תפילה

  • ב' חשון התשפ"ב

שאלה

אני מתפלל בעמידה לפי מנהג אשכנז מערבי: "וכל עשי רשעה כרגע יאבדו" ואחרי ביקורי בסוביבור איני מרגיש שום קושי באמירת נוסח זה.
בא"י מקובל הנוסח "וכל הרשעה כרגע תאבד", כמדומני זה שינוי על פי הגר"א.
שאלתי: מניין לקח הגר"א את העוז לשנות נוסח עתיק ולמי מותר לשנות בתפילה נוסח מקובל, איפה הגבול?

תשובה

שלום וברכה

הגר"א היה ממוסרי התורה בדרגה הכי גבוהה כמבואר בחזון איש במכתביו.

הגר"א העזיף נוסח אחד על משנהו ברוב קדושתו וברוח קדשו, כך גם הבעש"ט בחר להתפלל בנוסח ספרד - נוסח האר"י.

בהצלחה,