האם מותר לאישה לשתות תה בשבת בבוקר אחרי תפילת שחרית בלי קידוש?

  • כ"ז תשרי התשפ"ב

שאלה

בוקר טוב כבוד הרב,

רציתי לשאול בבקשה, אני מתפללת שחרית ביחידות בבית בשבת בבוקר מוקדם, אני לא מתפללת מוסף.
עד שבעלי חוזר מבית הכנסת אני רוצה לשתות כוס תה או כוס מים. לפי ההלכה בקיצור שולחן ערוך אסור לשתות כלום עד אחרי שעושים קידוש, האם אני חייבת לעשות קידוש, רק כדי לשתות כוס תה. (אני לא מעוניינת לאכול כלום רק לשתות...).

שואלת לפי מנהג האשכנזים.

תודה רבה ושבוע טוב!

תשובה

שלום רב,

במקרה שלך את צריכה לקדש לפני שתיית התה, ותוכלי לעשות קידוש בעצמך.

מקורות: יעויין שלחן ערוך (סימן רפט סעיף א) ומשנה ברורה (סק"ו).

בברכה,

הלל מאירס