מרק שיש בו ירק של שביעית, האם כולו נהיה קדוש בקדושת שביעית?

  • כ"ה תשרי התשפ"ב

שאלה

שלום, רציתי לברר, במידה ואני מבשלת תבשיל, ומוסיפה ירק שביעית, נניח מרק עוף ומוסיפה סלרי של שביעית. האם כל המרק נהיה קדוש בקדושת שביעית?
הן המים, הן שאר הירקות והן העוף וחלקיו?
במידה וכן, איך אפשר לזרוק את עצמות העוף?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

היות שהירק נותן טעם במרק, כולו קדוש בקדושת שביעית (על פי מש"כ הרמב"םהלכות מאכלות אסורות פרק טו הלכה ח).

אך לגבי העצמות, אין צורך למצוץ מהן את הטעם, ואף מותר לזורקן לאשפה, מכיוון שאין דרך בני אדם לאוכלן, וגם אינן עומדות לאכילת בהמה, ולכן אין צורך לנהוג בהן קדושת שביעית (יעויין שו"ת שבט הלוי חלק ז' סימן קפ אות ב, וילקוט יוסף שביעית פרק טו סעיף לה).

בברכה,

הלל מאירס