האם מותר לטוס לחו"ל באסרו חג?

  • ט"ז תשרי התשפ"ב

שאלה

אני רוצה לטוס באסרו חג ואני מגיע לחו"ל באסרו חג שזה יו"ט שני להם האם מותר? ואיך עליי לנהוג שם. תודה רבה

תשובה

מועדים לשמחה,

אם שדה התעופה המיועד לנחיתת המטוס נמצא בתוך התחום (אלפיים אמה שזה בערך קילומטר) של ישוב שיש שם יהודים, אסור לך לנחות שם באסרו חג, כי זהו יום טוב שני של גלויות אצלם.

ואם שדה התעופה נמצא מחוץ לתחום הנ"ל, מותר לך לנחות שם באסרו חג, אבל אסור לך להיכנס לתחום ישוב של יהודים עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

ובמוצאי יום טוב שני של גלויות מותר לך מעיקר הדין להיכנס מייד לישוב שיש בו יהודים, אף שעל ידי כך יוודע שטסת ביום טוב שני, ומכל מקום למעשה יש להימנע ולא להיכנס מייד אלא להמתין כשיעור שיוכלו לתלות שנסיעתך הייתה במוצאי יום טוב, אם לא לצורך גדול, ולאדם חשוב ומפורסם יש יותר להחמיר בזה.

מקורות: ראה מה שהביא בזה בספר פסקי תשובות חלק ה' (סימן תצו אות י).

בברכה,

הלל מאירס