שבת

הטמנה

  • ד' תשרי התשפ"ב

שאלה

שאלה: האם מותר להטמין דבר צונן בשבת, ולחמם אותו? ואם העברתי מאכל לצלחת( כמו סיר שיש בתוכו דג והעברתי אותו לצלחת והאוכל היה קר) ואני רוצה לחמם את הדג ולהטמין אותו תוך כדי שאני שם אותו על הפלטה והוא מתבשל, זה אפשרי לעשות כן? אשמח לתשובה ברורה ואשמח למקורות, תודה רבה .

תשובה

שלום וברכה

מותר להטמין צונן בשבת, אם זה לא יכול להתחמם ליד סולדת בו בשום מצב.

לא הבנתי כל כך מה אתה עושה עם הדג. מותר לחמם דג שאין בו רוטב על הפלטה. הטמנה אסורה בשבת