האם מותר לשחק מונופול בשבת?

  • ד' תשרי התשפ"ב

שאלה

שלום לכבוד הרב, רציתי לשאול האם מותר לשחק מונופול בשבת? ואם מותר עד איזה גיל אפשר לשחק? תודה

תשובה

שלום רב,

מותר לשחק מונופול בשבת (יעויין שו"ת באר משה חלק ו' סימן ק, אור לציון חלק ב' עמוד ערב ד"ה וכן, ושמירת שבת כהלכתה חלק א' פרק טז סעיף לג והערה צא).

לפי מנהג הספרדים אפשר להקל עד גיל בר מצווה - ראה https://www.hidabroot.org/question/287815

ולפי מנהג האשכנזים מעיקר הדין מותר גם אחרי בר מצווה (ראה שמירת שבת כהלכתה חלק א' פרק טז סעיף לה), ומכל מקום ודאי רצוי להימנע, כי השבת, חמדת הימים, לעונג ניתנה, עונג רוחני מעין עולם הבא, וכל המכבדו מעשות דרכיו - נותנים לו נחלה בלי מצרים (ראה שם סעיף א).

בברכה,

הלל מאירס