האם מותר לספורטאי שמתאמן כל יום, להתאמן בשבת כדרכו?

  • ד' תשרי התשפ"ב

שאלה

בס"ד.
שלום וברכה,
האם מותר לספורטאי שמתאמן כל יום, להתאמן בשבת כדרכו?

תשובה

שלום רב,

כל התעמלות שמטרתה כדי להזיע - אסורה בשבת. ואם אינו מתכוון להזיע - אין איסור מצד הדין, ומכל מקום נכון מאוד להימנע משום שאין זה כבוד שבת.

מקורות: כן מבואר בשלחן ערוך אורח חיים (סימן שכח סעיף מב) שרק עשיית התעמלות כדי שייגע ויזיע אסורה בשבת, וכתב המשנה ברורה (ס"ק קל) שהאיסור הוא משום רפואה בשבת. ונמצא שמותר להתאמן בשבת אם אין לו כל כוונה להזיע. וכ"כ בספר אור לציון חלק ב' (פרק לו סעיף יב) ובספר חזון עובדיה שבת חלק ג' (עמוד שפז).

ומכל מקום נכון מאוד להימנע משום שאין זה כבוד שבת, ראה בשו"ת תשובות והנהגות חלק ג' (סוף סימן קד) שכתב, שאולי יש בזה משום עובדא דחול. וכ"כ בשו"ת הראשון לציון חלק ב' (חלק אורח חיים סימן מב) שבוודאי מן הראוי להחמיר שלא לעשות שום תרגילי התעמלות בשבת. ופשוט.

שבת שלום,

הלל מאירס