האם לגנוז ספר תנ"ך שכתוב בסופו שאולי איוב היה משל בלבד?

  • ט' אלול התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב, בשעה טובה סיימתי בית ספר יסודי ואני עולה לתיכון
בסוף טקס הסיום קיבלנו ספרי תנ"ך ובסוף הספר כתוב "זמנו של איוב משוער לא ידוע באיזו תקופה חי איוב ואולי מדובר במשל בלבד וגם על זמן כתיבת הספר אין הסכמה"
ואני קראתי שכפירה לחשוב שאפילו אות אחת מהתורה לא באה מהקב"ה
האם לזרוק את הספר או להשאירו

אני צריך תשובה דחוף!
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אלו לא דברי כפירה, כי יש באמת כמה דעות בגמרא בבא בתרא (דף טו עמודים א-ב) באיזו תקופה חי איוב, ויש מי שאומר איוב לא היה ולא נברא אלא משל היה.

וגם לגבי זמן כתיבת הספר, מבואר בגמרא שם (עמוד א) שמשה כתב את ספר איוב, אך זהו רק לפי הדעה שחי בתקופת משה או קודם לכן, אולם לפי הדעות שחי מאוחר יותר, אז לא משה כתב את ספרו.

ולכן אתה יכול להשאיר את התנ"ך אצלך.

עלה והצלח מאוד,

הלל מאירס