קיבלתי מהעבודה שובר לחג לקניות בכמה מקומות, איך מפרישים מעשרות?

  • ט' אלול התשפ"א

שאלה

שלום!
יש לי כמה שאלות בבקשה:
א. בברכת המזון נוסח ספרד, האם כאשר הוריי גרושים ואינם גרים באותו בית (ואני גרה בבית אימי), עליי לברך "הרחמן הוא יברך את אבי מורי ואת אימי מורתי אותם ואת ביתם" - או "בתיהם"?
ב. קיבלתי מהעבודה שובר לחג לקניות בכמה מקומות, איך מפרישים מעשרות - בכסף או לתת חלק מהשובר?
ג. ברכת המזון של סעודה שלישית בשבת כאשר יום ראשון ראש חודש (כמו שיצא בר''ח אלול האחרון) - אחרי השקיעה צריך להגיד יעלה ויבוא?
תודה רבה ותזכו למצוות ולגאולה קרובה לכל עמ"י אמן

תשובה

שלום רב,

א. כשאת בבית אביך תברכי רק אותו ואת ביתו, וכשאת בבית אמך תברכי רק אותה ואת ביתה.

ב. בכסף או חלק מהשובר - כרצונך - ראי https://www.hidabroot.org/question/282855

ג. נחלקו בזה הפוסקים, על כל פנים לפי דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל יש להזכיר "רצה" בלבד ולא "יעלה ויבוא" (שו"ת יחוה דעת חלק ג' סימן נה הערה ד).

ברכה והצלחה,

הלל מאירס