תפילה וברכות

מתקשה להתרכז בתפילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב ..

אני אובחנתי בגיל צעיר (בבית הספר ) כילדה שסובלת למהפרעת קשב וריכוז ..עכשיו בעיקרון הדבר כמעט ולא מפריע לי בחיים רק בקטעים שאני צריכה להתרכז במשהו ...

וכאן נגיע הנקודה אני מתפללת שתי פעמים ביום אבל קשה לי מאד להתרכז בתפילה כמה שאני רוצה ומשתדלת זה קשה אני יודעת שאת הקושי להתרכז בתפילה זה משהו שכמעט כל אחד מתנסה בזה ..

השאלה אם זה נחשב לי לעברה או שהתפילות לא נחשבות בגלל חוסר הריכוז שלי?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

תפילותייך רצויות וחשובות מאוד בשמים אף אם אינך מכוונת כראוי.

עיקר המעלה היא בתחילת התפילה כאשר את מקבלת על עצמך להשתדל ולכוון, ורצונך הוא לכוון בתפילה ודי בכך.

בברכה,

בנימין שמואלי

הרב אפרים אורשלימי - כח התפילה:

כיצד מתבטא הגעגוע האין סופי לקשר אמיתי עם הקב"ה? צבי יחזקאלי נפגש עם הרב דניאל כהן בתכנית "אהבת עולם" לשיחה עוצמתית על משמעות התפילה, בליווי קטעי נגינה ושירה.צפו:

תפילת הבוקר של אישה

כל סידור התפילה לשימושך

מגוון תפילות בנוסחים שונים

הסידור המהיר