נשים

איך עוצרים הידרדרות רוחנית?

  • כ"ח אב התשפ"א

שאלה

איך עוצרים הידרדרות רוחנית
איך מחזירים את הרגש בעבודת השם
נ"ב קשה לי עכשיו לשמוע הרצאות (חוסר סבלנות ודחייה כזו לא חלילה על הרב והתוכן אלא בעיה שלי נטו)

תשובה

שלום רב,

1. תקבלי על עצמך בלי נדר להתחזק בענייני צניעות, שזוהי רפואה כוללת ליצר, וכמו שכתב הגאון מווילנא זצ"ל (אגרת הגר"א לפי מהדורת ארם צובה שנת תרכ"ו), שכמו שהתבלין ליצר הרע של האנשים הוא על ידי עסק התורה, כך גם התבלין ליצר הרע של הנשים הוא על ידי צניעות, שזה מציל אותן מיצר הרע. וכן השיב החזון איש זצ"ל (מעשה איש חלק ג' עמודים קסט-קע, ושו"ת תשובות והנהגות חלק ה' סוף סימן שלד).

2. וכן מומלץ שתקבלי על עצמך בלי נדר לקרוא כמה פרקי תהלים כל יום בכוונת הלב, וכמו שכתב בליקוטי מוהר"ן (תנינא תורה עג) מי שרוצה לזכות לתשובה, יהיה רגיל באמירת תהלים, כי אמירת תהלים מסוגלת לתשובה וכו'. ע"ש.

עלי והצליחי מאוד,

הלל מאירס