שבת

האם מותר למכור מוצרים באיביי כשיכול להיות שיקנו בשבת?

  • ג' תמוז התשפ"א

שאלה

שלום,
ברצוני לשאול את הרב,
בדין חנות אינטרנט בשבת.
אני מעלה מוצרים לאתר שנקרא איביי (ebay.com)
והמוצרים נשארים שמה למשך תקופה - שבוע או חודש עד שמישהו קונה.
האתר שייך לגוי והכל מתבצע בארה"ב, גם המוצרים שלי נמכרים רק בארה"ב.
השאלה אם יש בעיה, שהמוצרים שלי נמכרים גם בשבת,
1. משום שכר שבת.
2. האם יש חשש שיהודי יקנה אצלי בשבת.
והאם יש הבדל כשרוב גויים כמו בארה"ב.
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מותר למכור מוצרים באיביי, וגם אם יקנו בשבת אין בזה חשש שכר שבת, וגם אין לחוש שיקנה יהודי מחלל שבת.

מקורות: ראה בספר פסקי תשובות (סימן רנב אות ב) ובספר דרך האתרים (פרק ג סעיף א).

ברכה והצלחה,

הלל מאירס