שבת

האם מותר לפתוח דלת שתלוי עליה מוקצה בשבת?

  • ד' תמוז התשפ"א

שאלה

דלת של חדר שהונח עליה מערב שבת תיק ובו כסף, מה הדין של הדלת? האם יש איסור לסגור או לפתוח אותה בשבת? תודה

תשובה

שלום רב,

מותר לפתוח את הדלת בשבת, וטעם הדבר שאין איסור בטלטול הדלת משום בסיס לדבר האסור, מכיוון שהדלת חשובה שמשמשת לבית, ובטלה אצלו ולא אצל התיק שיש בו כסף.

מקורות: על פי משנה ברורה (סימן רעז סק"ז). ומכל מקום רצוי להוריד את המוקצה קודם השבת מהדלת, יעויין שמירת שבת כהלכתה חלק א' (פרק כ סעיף עז ובהערות שם).

בברכה,

הלל מאירס