חגים ומועדי השנה

האם מותר לחגוג בר מצווה בשלושת השבועות?

  • ג' תמוז התשפ"א

שאלה

האם מותר לחגוג בר מצווה בשלושת השבועות ובאיזה תנאים?

אנחנו נוהגים לפי הרב עובדיה יוסף זצ"ל.

תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

מותר לחגוג בר מצווה בשלושת השבועות, ולפי דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל מותר גם להשמיע כלי נגינה (שו"ת יחוה דעת חלק ו' סימן לד).

ואם בר המצווה חל בשבוע שחל בו תשעה באב, אפילו לחתן בר מצווה אסור להסתפר, אולם מותר לו ללבוש בגדי שבת, אבל לא בגדים חדשים ממש (חזון עובדיה ארבע תעניות עמוד רכד).

ומותר לאכול בשר ולשתות יין  בסעודה שעושים לכבוד בר המצווה ביום ששלמו לו י"ג שנה ויום אחד, אלא שאם חל יום י"ג שנה בערב תשעה באב טוב לדחות הסעודה עד לאחר תשעה באב (שם עמודים קעד-קעה).

בברכה,

הלל מאירס