האם מותר למכור סרפן לאישה לא דתייה?

  • א' תמוז התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,
אני קונה בגדים מטורקיה דרך האינטרנט..
קניתי סרפן (שמלה עם כתפיות ללא שרוולים)
ותכננתי ללבוש אותה עם חולצה מתחת הסרפן, אך הוא לא התאים למידה שלי וחשבתי למכור אותו בארץ עם עוד בגדים אחרים.. השאלה שלי אם אישה לא דתייה תרצה לקנות ממני וסביר להניח שהיא תלך עם הסרפן ללא חולצה מתחת ותלך לא בצניעות.. האם מותר לי למכור לה או שאסור ואני מכשילה אותה?

אשמח לתשובה, תודה מראש

תשובה

שלום רב,

נשאל הרב עובדיה יוסף זצ"ל בשו"ת יחוה דעת חלק ג' (סימן סז) אודות חנות הלבשה שמוכרים שם שמלות וחולצות לנשים, האם מותר להם למכור גם שמלות בלי שרוולים -

והעלה שם, שמכיוון שיש נשים רבות שנוהגות ללבוש חולצה עם שרוולים מתחת לשמלה שהיא בלי שרוולים (סרפן), ולפעמים גם מעל השמלה, אם כן אין הדבר ברור כלל שנעשה איסור כל שהוא במכירת שמלה ללא שרוולים, כי שמא הקונה אותה מתכוונת ללבוש מתחתיה חולצה עם שרוולים, וכל שיש לתלות שתוכל להשתמש בשמלה כזאת בהיתר, אפשר להתיר למכור. ורק בשמלות שיש בהן מחשוף גדול שבשום אופן אין דרך ללבוש תחתיהן לבוש צנוע, אסור למוכרן.

ולכן גם במקרה שלך שרק סביר להניח שאותה אישה תלבש את הסרפן ללא חולצה, אך אין הדבר ברור במאת האחוזים, מותר לך למכור.

בברכה,

הלל מאירס