האם מותר לעשות כושר לפני ברכות השחר?

  • א' תמוז התשפ"א

שאלה

האם מותר לעשות כושר, לשים עדשות ולהסתרק וכד' לפני ברכות השחר? תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

מותר לשים עדשות ולהסתרק לפני ברכות השחר. אמנם עשיית כושר עדיף לדחות לאחר תפילת שחרית, אבל אם זה לא מסתדר, אפשר להקל בזה, כיוון שיש בו קצת מצווה, ובפרט אם זה עוזר לך להתפלל יותר בכוונה, וטוב לומר ברכות השחר לפני כן.

מקורות: בשו"ת דברי חכמים (פרק א שאלה 2) הביא בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל, שמותר להתעמל לפני התפילה, מכיוון שכל שיש בו קצת מצווה מותר לפני התפילה. ובספר תפילה כהלכתה (פרק ו סעיף כג ובהערה שם) הביא בשם הגרח"פ שיינברג זצ"ל, שמותר לעסוק בפעילות גופנית לפני התפילה אם כוונתו להתחזק לעבודתו יתברך, אם אין לו אפשרות לעסוק בזה אחרי התפילה. וכן ע"ע שו"ת רבבות אפרים חלק ה' (סימן לט) שהביא משו"ת עשה לך רב חלק ד' (סימן כו) שהתיר לרוץ לפני התפילה לצורך בריאות הגוף אם יהיה קשה עליו הדבר מאוד אחרי התפילה, רק יאמר מקודם לכן ברכות השחר וקצת פסוקי דזמרה.

בברכה,

הלל מאירס