חברה והשקפה

מה עדיף תורה או אינטרנט?

  • י"ד סיון התשפ"א

שאלה

שלום הרה"ג זמיר כהן,
אני מעביר שיעורי תורה לבחורים חילוניים שמתחזקים,
וברצוני לשאול את הרב .
לא פעם הזכרנו את הנושא שיש צורך למחוק את ערוצי האינטרנט( אינסטגרם, פייסבוק,יוטיוב)
והתשובה החוזרת העונה בפה של כולם היא :" אני מתחזק שם בשיעורי תורה".
ברוך ה' בזכות השיעורים שהרב ועוד הרבה רבנים עושים באתרים אלו הם מתחזקים ושומעים קצת תורה ביום , אך אם כל זאת הם חשופים לפריצות רבה ,האם הרב מסכים שהם ימחקו את האתרים האלו למרות שזה ייפגע בשעורי תורה שלהם ויכול להיות שלא ייחשפו לשיעורי תורה במקום אחר , אך יהיו עם מכשיר כשר ללא אינטרנט ? או שעדיף להשאיר ולשמוע שיעורי תורה במקומות אלו.
בתודה מראש ומחילה על ההפרעה

תשובה

שלום וברכה

כל השיעורים שלנו ישנם באתר הידברות ומע"כ יכול לשלוח להם בוואצאפ את השיעורים לפי בחירתך או במייל ואין צורך להחזיק פיסבוק וכיוצ"ב לצורך השיעורים. תבקש מאחד מהבחורים שיהיה אחראי לשלוח כמה הרצאות טובות כל יום וכך זה לא יהווה מכשול עבורם.

חשוב לציין שלפעמים לא כדאי ללחוץ עליהם להתנתק כאשר הם אינם עדיין לא בשלים לכך וזה יכול להחזיר אותם אחורנית על כן יש לשקול את הכל במשקל לפני שמייעצים להם לעזוב את כל הרשתות הפסולות למיניהם.

בהערכה רבה על כל פעלכם,