שו"ת פורים

האם מצוות סעודת פורים דווקא ביום?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

צהריים טובים והמשך יום מצויין! כמה שאלות לגבי פורים.. מתי עורכים את סעודת פורים ביום עצמו או שאפשר גם בערב אפשר להתחיל להכין את המשלוחי מנות ביום התענית מה צריך להיות כלול במשלוח מנות עצמו (יש דברים ספציפים שצריכים להיות) כמה משלוחי מנות אני מחוייבת להכין

תשובה

שלום וברכה

את משלוח המנות אפשר להכין גם לפני הפורים, את סעודת הפורים עורכים ביום ויש שנהגו להוסיף סעודה גם בלילה אך עיקר החובה היא ביום, ואין יוצאים ידי חובה בסעודת הלילה. מצוות משלוח מנות היא לשלוח שני סוגי מאכל לאדם אחד, או מאכל ומשקה (אבל לא מים).

וגם את מצוות משלוח מנות יש לקיימה ביום ולא בלילה. מצוה נוספת שישנה ביום הפורים לבד ממקרא מגילה היא מתנות לאביונים, שחובה לתת לשני אביונים סכום כסף ולכתחילה יש לתת כשווי ארוחה אחת כיום 4-5ש"ח ויש סוברים שדי בשווה פרוטה כ20 אגו`.

פורים שמח - בנימין שמואלי