שו"ת פורים

מדוע אסתר לא מסרה עצמה להריגה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. כולנו מכירים את סיפור המגילה שבו נעשה נס לעם ישראל בכל העולם וכולם ניצלו מהריגה המונית. השאלה שלי כיצד אסתר המלכה התחתנה עם גוי טמא מטומא כמו אחשורוש!!!ועוד אסתר היתה נשואה למרדכי. הרי ידוע הדבר שעל שלוש עבירות "יהרג ובל יעבור":גילוי עריות,שפיכות דמים ,עבודה זרה". איך אסתר התחתנה איתוהיא היתה צריכה לההרג על קידוש ה`! אשמח אם תכתוב לי תשובה מספקת. תודה וכל טוב.

תשובה

שלום וברכה

אסתר נלקחה בעל כרחה . ולא היתה צריכה למסור את נפשה כמבואר בגמ` סנהדרין שאסתר מצידה לא עשתה כל מעשה, אלא קרקע עולם היתה, אחשוורוש בא עליה ללא שום פעולה מצידה.

עוד דיעה מובאת בדברי חכמים מגילה שאסתר מעולם לא היתה עם אחשוורוש אלא היתה שולחת שידה כדמותה אל אחשוורוש במקומה.

בברכה - בנימין שמואלי