שו"ת פורים

כמה בנים היו להמן.

  • י"ז ניסן התשפ"א

שאלה

שלום וברכה חג שמח דבר ראשון תודה רבה על הדבר הנפלא הזה. דבר שני איך יכול להיות שבמגילת אסתר כתוב שיש רק עשרה בנים להמן ובמדרש שוחר טוב כתוב שהיו לו מאה כאילו מאיפה מדרש שוחר טוב יכול לבוא ולהגיד שהיה לו מאה הרי כתוב במפורש במגילה רק 10.

זה ממש חשוב השאלה כי מישהו שאל אותי את זה והוא אמר לי שזה כתוב באתר של מסיונרים בתור שאלה להפריך את התלמוד שבע"פ

תשובה

שלום וברכה

לא מומלץ להיכנס לאתרים אלו אף לא לשם מחקר והסתכלות בעלמא שהטיעונים הם הזויה היא המחשבה שקושיא כזו אמורה כביכול להפריך את התורה שבעל פה וכי בעל המדרש לא ידע לקרוא במגילה ולראות שהיו לו רק 10 בנים ברור שהוא מוסף על הבנים הרגילים עוד בנים שאינם דומים לגמרי לבנים המוזכרים במגילה. גם לא מוזכר במגילה שהיו לו רק עשר בניו אלא מבואר שתלו את עשרת בני המן ואין זה אומר שאין לו בנים נוספים שלא נתלו עימו.

עשרת הבנים הם הבנים שעבדו יחד איתו נגד היהודים ואותם תלו איתו ולא את כל בניו תלו עם המן מיידית.

בהצלחה,