שו"ת פסח

האם מותר להשתמש בחמץ שנמכר במהלך חול המועד ולא לפני חג ראשון -מיכוון ששכח את מיקום החמץ ? דוגמה למחסן שיש בו בקבוקי ויסקי ונשכח מימני שיש שם ח

  • ט"ז ניסן התשפ"א

שאלה

האם מותר להשתמש בחמץ שנמכר במהלך חול המועד ולא לפני חג ראשון -מיכוון ששכח את מיקום החמץ ? דוגמה למחסן שיש בו בקבוקי ויסקי ונשכח מימני שיש שם חמץ

תשובה

שלום וברכה

אדם שלא מכר את חמצו לפני פסח לא יכול למכור את החמץ באמצע פסח. מי שלא מכר את חמצו לפני פסח חייב לבער את החמץ הזה ברגע שנזכר שיש לו חמץ.

אולם אם מכרת באופן כללי את החמץ אף שלא פירטת את החמץ ההוא הרי זה מכור מלפני פסח.