שבת

חגים

  • י' ניסן התשפ"א

שאלה

אני נשואה 6 שנים לבעלי חזרתי בתשובה בעקבותייו הוא היה דתי תמיד מבית. אנחנו נשואים עם ילד וכל חג שמגיע אני אף פעם לא עושים עם הוריי כי הם חילונים אבל חשוב לציין שלפעמים שאני באה שבת אליהם הם עושים את כל התנאים שנשמור שבת קנו פלטה מיחם הכל ממש לפי מצוות השבת הדלקת נרות ובאמת מכבדים . ליל הסדר אני עושה עם ההורים שלו כמובן וחג שני ביקשתי ממנו שהפעם סוף סוף נעשה אצל ההורים שלי כי אף חג אני לא עושה אצלם והוא מסרב כל הזמן אומרת שהחג לא אותו דבר אצל ההורים שלי ..למה אני צריכה להעניש את המשפחה שלי בכך שהם חילונים..ולא לעשות חג אצלם זה עושה לי ממש רע חייתי עם ההורים שלו והיה לי לא הכי טוב שם הרבה ריבים בין חמותי לביני ולא היה דבש . אבל בתחילת הנישואים שלי כל שבת הייתי אצלם וכל חג וכיבדתי. רציתי לדעת זה לפי הלכה שאני לא צריכה ללכת להורים שלי בחגים? חג שני מותר לי לעשות אצל ההורים שלי ?? אף חג לא עושה אצל ההורים שלי וזה מעציב אותי המשפחה שלי גדולה וכולם מתאספים אני אף פעם לא . זה לפי הלכה ? מותר לבעלי ככה לנהוג איתי ?

תשובה

שלום וברכה

אם הם מכבדים אתכם מצווה ללכת איליהם ובזכותם ההורים שלך הם יזכו לשמור שבת שתהיו אצלם. יש ללכת לרב שמקובל על בעלך ולשטוח את טענותיכם מולו ובטוחני שלפי הנתונים שאת כתבת תוכלי לשכנע את בעלך בעז"ה ללכת להורים שלך ולקדש שם שמים.