חגים ומועדי השנה

האם מותר ללמוד נהיגה בחול המועד?

  • ד' ניסן התשפ"א

שאלה

שלום,
אם אני מ-מ-ש נהנית ללמוד נהיגה - מחכה בקוצר רוח לשיעורים ובאורות אחרי כל שיעור
האם מותר לי ללמוד בחול המועד?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

גם במקרה שלך אין ללמוד נהיגה בחול המועד.

מקורות: כ"כ בספר מועדי ה' (הלכות חול המועד סעיף לה) שאין ללמוד שיעורי נהיגה בחול במועד אלא אם התחיל קודם המועד ואם לא ימשיך יפסיד, וביאר בהערה שם, שהוא משום שנסיעה ברכב שיש בה מלאכה מן התורה מותרת רק לצורך המועד, ואם כן אין היתר אלא אם כן התחיל קודם המועד ואם לא ימשיך יפסיד, דהוי דבר האבד.

ברכה והצלחה,

הלל מאירס