שבת

שמירת שבת

  • כ"ט אדר התשפ"א

שאלה

אני בעל עסק שמוכר סחורה לחניות (כלים חד פעמי)
אני לא שומר שבת.
הסחורה שלי ברכב והרכב נוסע בשבת עם הסחורה.
האם מותר לי למכור את הסחורה הנ"ל ליהודי שומר שבת?

תשובה

שלום וברכה

מותר לך למכור את הסחורה לכל אדם. אין לי ברירה מאחר ופנית אלי ומשאלתך רואים שאתה ירא שמים ויהודי מאמין הרי שמחובתי לכתוב את הדברים הבאים אתה יהודי כמו כל אחד ולכן אסור לך לנסוע בשבת. ההכרזה של אדם על עצמו כמי שאינו שומר שבת אינה מתירה לו לעשות זאת. האיסור למכור אם היה הרי שבוודאי הוא איסור קטן יותר מהנסיעה בשבת.

חזק ואמץ בשמירת השבת ותזכה לשפע ברכה בכל העניינים ולפרנסה מרווחת. אמליץ לראות את ההרצאה הבאה https://www.hidabroot.org/video/61051

שבת שלום,