שבת

צופרים בשבת

  • כ"ט אדר התשפ"א

שאלה

רציתי לשאול אל דעת הרב לגבי צופרי השבת:
1. מאיפה המקור של צופרים לפני כניסת השבת?
2.אם זה גורם להפגנות של יהודים שנוסעים בשיירות עם מוסיקה ביום שישי האם לא עדיף לוותר רק שיפסק החילול. לי זה צורם מאוד לראות את חילול השבת ומעדיפה שלא יהיה צופר.

תשובה

שלום וברכה

1. מנהג עוד מזמן בית המקדש לתקוע כדי להודיע לציבור על שמירת השבת.

2. זה שיש מיעוט שולי של מרשיעי ברית שנלחמים נגד התורה אינה מצדיקה שינוי ויש להמשיך להשתמש בצופרים. מנהג יפה השתרש בהרבה מקומות שמשמיעים מוזיקה שבתית לפני הצופר וזה מוסיף הרבה לאווירה השבתית.