שבת

הדלקת נרות שבת

  • כ"ו אדר התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,
בימי שישי אני רוצה להספיק להגיע לבית הכנסת לפני זמן הדלקת נרות כדי להתפלל שם מנחה ולהספיק לקריאת שיר השירים (אצלנו קוראים לפני מנחה) וקבלת שבת.
אך מצד שני אני מפספסת את מצוות הדלקת הנרות כיוון שאימי מברכת על הנרות ומדליקה ואינה מספיקה לעשות זאת לפני הזמן וכפי שידוע איני יכולה לברך גם לפני.
מה אני יכולה לעשות כדי שלא אפספס את אחת המצוות?
תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

תתפללי מנחה בבית ותהיי נוכחת בהדלקת נרות וארח כך תלכי לבית הכנסת לקבלת שבת.