לשון הרע - האם מותר להעיר על כך מבחינה הילכתית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום אני מאד מבקשת עזרה, יש לי גיסה שאני מכבדת ומעריכה בזכות אחי שיאריך ימים, יש לנו בעיה מאד גדולה איתה, כל מה שהיא שומעת לטוב ולרע היא חייבת אבל חייבת להעביר הלאה ולא משנה מי שומע אותה, וכשזה מגיע לכלל האנשים שמדובר בהם הם מתמלאים בכעס גדול ורוצים ליפנות אליה בדין ודברים. אבל אני עוצרת אותם ואומרת שלא כדאי ושזה בגדר לשון הרע. שאלתי: מה עלינו לעשות בכדי לומר לה שתפסיק לרכל ושכל מה שהיא אומרת מגיע גם לאותו אדם וזה כלל לא מוצא חן בעינינו וזה מוריד מהכבוד שלה. האם מותר להעיר לה על כך מבחינה הילכתית תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

בוודאי יש להעיר לה אבל צריך לעשות זאת בדרך חכמה, דהיינו להתקשר איליה ולומאר לה ששמעת סגולות מיוחדות למי שלומד את הלכות שמירת הלשון בכל יום, ואת רומצה ללמוד עם מישהי ואולי היא מוכנ הללמוד איתך, ובשעת הלימוד בוודאי היא תתעורר מעצמה לשמור את כל הלכות שמירת הלשון.

בברכה - בנימין שמואלי