חגים ומועדי השנה

בן י"ד שנמצא בירושלים בט"ז אדר (פורים משולש), האם אומר וידוי?

  • ו' אדר התשפ"א

שאלה

לדעת החזון עובדיה שתושב בני ברק נוהג לחומרא ככרכין המוקפין האם השנה יאמר על הניסים בשבת והאם יחמיר ביום א' לעשות סעודה ומשלוח מנות.
תושב שאר הארץ שביום פורים נמצא בירושלים האם אומר וידוי או שינהג כמנהג המקום.
יישר כח פורים שמח

תשובה

שלום רב,

1. השנה עיירות המסופקות לא צריכות להחמיר לעשות סעודה ומשלוח מנות ביום ראשון, אלא מקיימים את כל מצוות הפורים ביום שישי י"ד אדר (תורת המועדים הלכות פורים סימן יב סעיף טז). ולכאורה יכולים לומר על הניסים בשבת (ראה חזון עובדיה פורים עמוד קיד).

2. יש דעות אם בערי הפרזים אומרים תחנון בט"ז אדר (יעויין הליכות שלמה על המועדים תשרי-אדר פרק כא סעיף ח, אשרי האיש חלק ג' פרק מט סעיף טו, ופורים המשולש להרב שריה דבליצקי זצ"ל פרק ז סעיף א, וילקוט יוסף פורים סימן תרפח סעיף לב), על כל פנים אם מגיע לירושלים נראה שינהג כמנהג המקום ולא יאמר וידוי.

בברכה,

הלל מאירס