חגים ומועדי השנה

האם תושבי המרכז יכולים לשמוע מגילה בירושלים - בפורים משולש?

  • ו' אדר התשפ"א

שאלה

השנה שאנשי ירושלים קוראים מגילה ביום חמישי האם אנו תושבי המרכז הנמצאים בירושלים יוצאים ידי חובה בשמיעת המגילה בירושלים? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

יכולים לצאת ידי חובה. ויש מחמירים בדבר. והמחמיר תבוא עליו ברכה.

מקורות: הרב יוסף שלום אלישיב זצ"ל פסק להקל, והובא בספר אשרי האיש חלק ג' (פרק מט סעיף יב). ויש מחמירים בדבר - הרב יהושע משה אהרונסון זצ"ל בשו"ת ישועת משה חלק ג' (סימן נו) והרב שריה דבליצקי זצ"ל בספר פורים משולש (פרק ב' הערה ט).

בברכה,

הלל מאירס