חגים ומועדי השנה

שמחת פורים למי שנמצא בתוך שנת אבל

  • א' אדר התשפ"א

שאלה

אני אבל על מרת אמי בתוך שנה האם מותר לשמוע שירים ולרקוד בפורים ולשתות ויסקי לכבוד החג. תודה

תשובה

שבוע טוב,

1. אין אבלות בפרהסיא בפורים, זאת אומרת כל דבר שאם תימנע ממנו, סובביך יתלו זאת בכך שאתה בתוך שנת אבל, מותר, ולכן שירים וריקודים מותרים רק באופן זה (לגבי האשכנזים, כך מבואר ברמ"א אורח חיים סימן תרצו סעיף ד שאין אבלות בפרהסיא בפורים. וכן הוא גם לספרדים, ראה חזון עובדיה פורים עמוד קפז, ואבלות חלק ג' עמוד קכב).

2. מותר להשתכר כרגיל, אבל דברי ליצנות וקלות ראש אסור אפילו למי שאינו אבל, וכל שכן לאבל (שו"ת שבט הקהתי חלק ג' סימן רצב).

ראה עוד https://www.hidabroot.org/question/277414

בשורות טובות,

הלל מאירס