אמונה

מה הכוונה שה’ שומר?

  • י"ח שבט התשפ"א

שאלה

שלום,
יש הרבה פסוקים בהם כתוב ש-ה' שומר על האדם כמו "ה' שומרך ה' צלך על יד ימינך", "ה' ישמור צאתך ובואך", "שומר ה' את כל אוהביו" ועוד.
אבל אם הולכים לבתי חולים אפשר לראות הרבה אנשים שנפגעו בכל מיני דרכים וגם ילדים שנפגעו למשל ואפילו מתו מתאונות דרכים.
אז מה הכוונה ש-ה' שומר? הרי אם הוא שומר לכאורה הם לא היו אמורים להפגע?
רק מנסה להבין את העניין.
תודה

תשובה

שלום וברכה

ה' שומר עלינו מבוקר ועד ערב ומערב עד בוקר ומציל אותנו מכל דבר רע שלא נגזר עלינו וכפי שאנחנו אומרים אומרים כל יום בברכת מודים, מודים אנחנו לך .. על ניסך שכל יום עימנו ועל נפלאותיך וטובותיך שבעל עת.. אולם ברור שיש לפעמים גזירה על האדם מאת ה' שיחלה וכדו', כמובן שה' לא שומר על האדם מגזירות ה' שגזר על האדם.

תשובה ומעשים טובים הם תריס בפני הפורענות, שאף אם נגזרה גזירה על האדם על ידי התשובה הוא יכול להמתיק את גזר דינו ולשמור עליו מכל גזירה רעה אף לאחר שנגזרה על האדם ולהביא על עצמו שפע ברכה והצלחה.