אמונה

אחסון קבצים דתיים על כונן הנמצא בסמוך לאפר של אנשים

  • י"ט שבט התשפ"א

שאלה

אני ועוד מספר אנשים אחראים על שליחה של דיסק קשיח לירח, ובו קבצים רבים שביקשו אנשים רבים להוסיף - משפטים ושירים, תמונות של בעלי משפחה וחיות, ועוד.
אחת מהבקשות הייתה לצרף עותק של התנך, ובקשה אחרת ציינה את שמע ישראל (בעברית).

לענ"ד לכאורה זה עשוי להיות דבר טוב, אך מאידך, יידוע לי כי באותו משלוח, חוץ מהדיסק הקשיח שאנו אחראים עליו, אנשים אחרים מצרפים אפר של יקיריהם שנפטרו.

האם יהיה ראוי לצרף קבצים בעלי תוכן דתי לדיסק, בידיעה והדיסק יימצא לאחר מכן ליד אפר של אנשים שנפטרו? כדי לשמור על שלמות הדיסק בתנאים בחלל ובירח, הוא יהיה עטוף ומכוסה, אם הדבר משנה

תשובה

שלום וברכה

אין איסור