חברה והשקפה

תיקון פגם העיניים והברית

  • י"ג שבט התשפ"א

שאלה

בס"ד
שלום.
אני נער שמתחזק וכמו כולם גם אני נכשלתי בשמירת העיניים פעמים רבות ותוצאה מכך היה לי קרי וכדומה לפעמים גם כאשר הייתי ער בשמירת הברית (אך בטעות ).לכן לקחתי על עצמי תעניות בלי לחשוב ועדיין נכשלתי . אז רציתי לשאול מהי הדרך לתקן את פגמים אלו ללא תרומת כסף גדולה (בכל זאת אני ואין עבודה, אז רק בלט ברירה). וכך גם אם אפשר ללא מקווה .
יש לציין כי אני די מצליח ברוך השם בצומות .

אין תוכלו שלא לפרסם את הפרטים שלי באתר

תודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה

עיקר התיקון ללמוד דף גמרא בכל יום אם אתה מסוגל לכך או אם אינך מסוגל לכך לומר כל יום 10 פרקי תהילים והעיקר להיזהר בשמירת העיניים ולא להתעסק יותר מידי עם הנפילות. אנחנו קמנו ונתעודד!!!

ראוי לטבול לאחר קרי ולפחות להתקלח וסר עוונך וחטאתך תכופר.