חגים ומועדי השנה

האם אני חייבת לאכול בשר בשבת ויום טוב גם אם אני ממש לא אוהבת?

  • י"ג שבט התשפ"א

שאלה

הידברות שלום,
במידה והיותי צמחונית כיוון שטעמו של הבשר אינו ערב לי לחיך ועצם המחשבה על הבשר קצת מגעילה אותי
לפי הבנתי צמחונות מהווה התאכזרות לבני אדם..
אך אם אני אוכלת דגים זה בסדר?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

במקרה כזה את לא חייבת לאכול בשר אפילו ביום טוב.

מקורות: כמו שכתב כיוצא בזה המהרש"א במסכת נדרים (דף מט עמוד ב ד"ה אלא) לגבי שתיית יין ביום טוב. וכן כתבו להלכה בספר מועדים וזמנים חלק ז' (סימן א, ד"ה ויסוד) ובספר אשרי האיש חלק ג' (פרק ב סעיף טז). והוא הדין לגבי אכילת בשר ביום טוב.

בברכה,

הלל מאירס