חגים ומועדי השנה

איזה פירות צריכים להיות בשולחן של ט"ו בשבט?

  • י' שבט התשפ"א

שאלה

איזה פירות צריכים להיות בשולחן של ט"ו בשבט

והאם צריך להגיד משהו מסוים כשמברכים על זה (כמו שאומרים בראש השנה לפני שטועמים אז אומרים איזה קטע קצר ואז אוכלים).

תודה רבה לכם

תשובה

שבוע טוב,

1. המנהג ברוב תפוצות ישראל בליל ט"ו בשבט לעטר את השלחן בכל פירות האילן, ובמיוחד מפירות שבעת המינים שנשתבחה בהם ארץ ישראל, כל איש כאשר תשיג ידו, ולברך על הפירות (חזון עובדיה ט"ו בשבט וברכות עמוד ד. ועיין אליו בעמוד עדר שהמקור לזה הוא מספר תיקון יששכר, שהיה בזמנו של מרן הבית יוסף, בדף לא עמוד ב, ודבריו הובאו בפרי חדש סימן קלא סעיף ו).

2. לא צריך. ומכל מקום יש כאלה שאומרים פסוקים ומאמרי חז"ל שיש להם קשר לאותו פרי שאוכלים. והוא מנהג יפה.

בברכה,

הלל מאירס