חגים ומועדי השנה

אכילת אתרוג בט"ו בשבט

  • י"ד שבט התשפ"א

שאלה

האם אכילת אתרוג בט"ו בשבט זה מנהג או שיש בזה סגולה? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אין חובה לאכול אתרוג בט"ו בשבט.

אמנם יש נוהגים לקחת את האתרוג אשר יצאו בו ידי חובת המצווה בסוכות ולטגנו ולאוכלו בט"ו בשבט (ליקוטי מהרי"ח חלק ג' מהדורת תשע"ג עמוד שצ).

ויש גם עניין להתפלל בט"ו בשבט שיהיה לו אתרוג מהודר בסוכות (ראה בני יששכר מאמרי חודש שבט מאמר ב' אות ב, ולשון חכמים חלק א' סימן לח).

בברכה,

הלל מאירס