שבת

האם יש עניין שהאישה תקפל את הטלית בשבת בבוקר?

  • י' שבט התשפ"א

שאלה

לכבוד הרב שבוע טוב,
האם יש עניין לתת לאישה לקפל את הציצית בשבת לאחר תפילת שחרית?
אם כן, מה עושים בזמן הנדה?
תודה

תשובה

שלום רב,

ראשית, יש לדעת שאין לקפל את הטלית בשבת כרגיל משום שנחשב תיקון הבגד, אלא יש לקפלו שלא כסדר קיפולו הראשון. אמנם הנוהגים להתיר לקפלו כסדר קיפולו הראשון אין למחות בידם, שיש להם על מה שיסמוכו (ראה שלחן ערוך אורח חיים סימן שב סעיף ג, משנה ברורה שם, ושו"ת יחוה דעת חלק ב' סימן מ).

דבר שני, אין שום עניין שהאישה תקפל את הטלית בשום זמן, אלא להפך יש עניין שהאיש יקפל בעצמו את הטלית שלו, משני טעמים: א. כמו שכתב הבן איש חי (שנה א' פרשת נח סעיף טז) בשם האחרונים, שכל אדם יקפל טליתו כל יום אחר תפילה בידו, ולא יתננו לשמש לקפלו, דקשה למזל. ב. משום חיבוב מצווה (ראה לאדמו"ר ממונקאטש זצ"ל בספרו נמוקי אורח חיים סימן כח).

בברכה,

הלל מאירס