שבת

הזזת סיר בשבת למקום שהחום גבוה יותר

  • י' שבט התשפ"א

שאלה

האם מותר להחזיר סיר מעל הגז כשלפני הוא היה קצת רחוק מעל הגז? ומתי אסור להחזיר אותו ממש על הגז?

אשמח לקבל תשובה לפי הספרדים, וגם לקבל מקורות.

בתודה

תשובה

שבוע טוב,

תבשיל העומד בשבת על גבי פלטה חשמלית או על גבי אש מכוסה בטס של מתכת, ומונח במקום שאין החום גבוה, ורוצה להעבירו למקום שהחום גבוה יותר, אם הוא תבשיל יבש ומבושל כולו כל צרכו מותר לעשות כן בשבת (ויזהר מאוד שלא לעשות כן אלא לאחר שיודע בוודאי שהתבשיל מבושל "כולו" כל צרכו). ואם הוא תבשיל לח, למנהג הספרדים אין להקל בזה אלא אם כן התבשיל חם כשיעור חום שהיד סולדת בו (מלבד שהוא מבושל כל צרכו), ולמנהג האשכנזים יש להקל בזה כל שהתבשיל אינו צונן לגמרי.

מקורות: הלכה ברורה (סימן רנג סעיף לט).

בברכה,

הלל מאירס