שבת

האם מותר לדבר עם גוי באמריקה כששם עדיין שבת?

  • ט' שבט התשפ"א

שאלה

שלום לצוות הרבנים המכובדים, שמי אביב ויש לי עסקים עם גוים מחו"ל איתם אני מדבר בהודעות. השאלה שלי כזאת: אם לדוגמה מוצאי שבת פה בארץ, ואני מדבר עם חבר גוי מאמריקה, כששם עדיין שבת, זה בסדר? אני מזכיר שהחבר גוי ואין לו מצוות שמירת שבת.
תודה רבה, ה' יברך אתכם.

תשובה

שלום רב,

מותר לך לדבר עם גוי באמריקה בהודעות ובכל דרך אחרת למרות ששם עדיין שבת, כיוון שאצלך כבר יצאה שבת, ולגבי הגוי אין חובת שבת כלל (ואדרבה אסור לו לשמור שבת).

מקורות: כן פסקו בשו"ת חלקת יעקב חלק אורח חיים (סימן פז) ובשו"ת בצל החכמה חלק ג' (סימן קכה) ובשו"ת באר משה חלק ו' (בקונטרס אלקטריק סימן מט) ובשו"ת שבט הלוי חלק ג' (סימן קעב, בתשובה מבן המחבר הרב חיים מאיר וואזנר שליט"א) ובשו"ת אור לציון חלק א' (סימן יד, ד"ה ומכ"ש) ובשו"ת וישב משה חלק א' (סימן קיט) והרב שלמה זלמן אויערבאך זצ"ל בספר שולחן שלמה שבת חלק א' (עמוד תקכח) והרב יוסף שלום אלישיב זצ"ל בספר אשרי האיש חלק ב' (פרק ח סעיף א) ובספר חזון עובדיה שבת חלק ג' (עמודים תכז-תכח) ובספר שמירת שבת כהלכתה חלק א' (פרק לא סעיף כז) ובספר מלכים אמניך (פרק ג סעיף ו). ועיין שם בהערה טו, ובהסכמת הרב משה אריה פריינד זצ"ל לשו"ת וישב משה הנ"ל.

שבת שלום,

הלל מאירס