נשים

שמירת העניים - בנות

  • כ"ה טבת התשפ"א

שאלה

לפי הספרדים, אשמח למקורות.
1. האם גם לבחורות יש הלכה לשמור על העניים?
מפני תמונות של חיבה בין בני זוג (חיבוק נשיקה או נגיעה)
ומה לגבי לראות תמונות של בחורה לא צנועה?
(שכתוב "לא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם" זה רק לגברים?)
2. האם מותר לצלמת נשואה שמצלמת בחייה היום יום שלה, זוגות מתנשקים ומתחבקים ונותנים יד ביד, האם לי בתור כלה מותר להביא צלמת כזו על פי ההלכה, שתצלם אותי ואת בעלי אחרי החופה בצורת הנ"ל?

תשובה

שלום וברכה

1. אם היא מכירה בעצמה שזה לא מביא לה מחשבות אסורות אין בעיה.

2. לצלמת אין חשש. החשש העיקרי שמא החתן יצטרך להסתכל בפני הצלמת.

ברכה,