שאלה לרב זמיר כהן - איך לשלוט על עצמי באוכל

  • כ' טבת התשפ"א

שאלה

שלום רב,
בתקופת הקורונה אני עובדת מהבית ומוצאת עצמי אוכלת ללא גבול מה שמזיק לגופי למשקלי ולהרגשתי.
בעבר שמרתי על כללי הבריאות על פי הרמב"ם [ספרו של הרב אסחייק] אך בתקופה האחרונה איני מצליחה להתמיד בכך ולהפך אני אוכלת ללא שליטה גם בשעה שאיני רעבה כלל ולעיתים יש לי יש לי כמין תחושה שאני מתפרקת מהכללים המשמעתיים שתמיד שמחתי להתמיד בהם.
שאלתי איך אחלץ מהמיצר הזה?
אף שאני מבטיחה לעצמי שמהיום\מחר אפסיק זה לא עומד במבחן..
אני חוששת גם לקבל החלטות דרסטיות שמה לא אעמוד בכך, אף שבעבר במשך כמה שנים הקפדתי על חיים בריאים כמשנת הרמב"ם.
איך ניתן לקיים את מה שכתוב במסילת ישרים, שלאחר התבוננות ברעה הצומחת מן האכילה האדם יתרגל שלא לאכול מעבר לצרכיו, הרעה מן האוכל ברורה לי ביותר אך השלכה מעשית אין..
אשמח לעצה.
יישר כח

תשובה

שלום וברכה

ראשית אתנצל על האיחור במתן התשובה עקב עומס על המערכת לא ראינו את שאלתך עד הנה ואיתך הסליחה.

ראי את הנאמר כאן ואת ההרצאה הזו בעז"ה תצליחי לשמור על עצמך.